Over Ons

Bart, Annick en de twee kids, Kobe en Rune vertegenwoordigen samen de kennel ‘Flaxblossoms’. ‘Flaxblossoms’ is een kleine liefhebberskennel met als enige ras “de Border Collie”. Jaren geleden hebben we ons hart verloren aan deze mooie en veelzijdige honden.

Vanwaar komt nu de naam ‘Flaxblossoms’? De kennel ‘Flaxblossoms’ lokaliseert zich in de streek van Kortrijk. Deze streek is historisch gezien bekend voor de vlasteelt en het bewerken en verwerken van vlas tot linnen. Om deze reden werd de kennel naar de prachtige bloesems van het vlas genoemd.

Bart startte in 1997 met border collies. Hij beoefende met zijn honden meerdere disciplines met als hoofdaccenten show en schapendrijven. Genetica is zijn interesseveld, wat een meerwaarde betekent voor het uitstippelen van onze fokdoelstellingen. Hij behaalde in 2009 het certificaat voor het fokken van L.O.S.H. honden. In 2014 werd hij tot FCI keurmeester benoemd. Heden keurt hij de Border Collie, de Bearded Collie en de Old English Sheepdog. Verder is hij lid van de Wetenschapscommissie K.K.U.S.H., Voorzitter van de Fokcommissie BBCC, Ondervoorzitter en lesgever van de Brugse Kynologische vereniging ‘Die Scone’ en organisator Rasspeciale BBCC. Met de honden loopt hij show. Schapendrijven wordt op een recreatief niveau beoefend.

Annick startte oorspronkelijk met honden uit de werklijn. Ze beoefende jarenlang Agility op wedstrijdniveau en gaf ook meerdere uren per week les op de Belgian Border Collie Club. Door de jaren heen behaalde ze de diploma’s: Agilityinstructeur, Basis Ethologie hond, Kynologisch instructeur, hondentrimster en Bachbloesem therapeut voor dieren. Ondertussen werkt ook zij met honden uit showlijn en spitst ze zich vooral toe op het trainen van de eigen honden voor show en schapendrijven en het verzorgen en socialiseren van de pups.

De kids, Kobe en Rune, zouden in de toekomst graag actief worden in Junior Handling. Momenteel zijn de honden vooral hun speelkameraden. Onze honden houden echt van de kinderen en ook de puppies worden in hun gezelschap grootgebracht.

De kennel werkt volgens de officiële regels van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus (KMSH) en het FCI. We voldoen tevens aan de wettelijke bepalingen zoals bepaald in het Ministerieel Besluit d.d. 03/03/2015 tot uitvoering van het Fokkerijbesluit van 19/03/2015 met betrekking tot de fokkerij van honden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen:

Bart en Annick Vandaele - Campenaerts
0032 (0)473 55 15 75
0032 (0)478 76 12 00
annick_campenaerts@telenet.be

© 2022 - www.flaxblossoms.be -