Onze puppies

Ons fokbeleid is gestoeld op duurzaam fokken. Onze fokdoelstellingen zijn dan ook gebaseerd op gezondheid, karakter en schoonheid. We beogen het fokken van kwalitatieve border collies die zowel fysiek als psychisch in balans zijn.

We fokken slechts af en toe een nestje. De ouderdieren worden grondig onderzocht op gezondheid en karakter. Onze puppy’s worden in onze leefruimte geboren en grootgebracht. Op deze manier kunnen zij opgroeien in een stimulerende omgeving waarbij ze vanaf het opengaan van de oortjes en oogjes aan alle dagelijkse huishoudelijke activiteiten gewoon worden.

We zijn ook zeer actief bezig met de socialisatie van de pups. Op die manier starten ze met een zo breed mogelijke basis aan hun verdere leven in hun nieuwe gezin. De pupjes blijven minstens acht weken bij ons alvorens ze naar hun nieuwe thuis vertrekken. De pupjes worden gevaccineerd, gechipt en ontwormd.

Er wordt getracht het meest geschikte baasje voor elke pup te vinden. Elke pup heeft immers zijn eigen karakter. Om dit mogelijk te maken nodigen we kandidaat kopers steeds uit voor een uitvoerig gesprek. Via deze weg gaan we na wat ze juist van hun hond verwachten en of een border collie wel een geschikte raskeuze voor hen is. Het kleine pluizenbolletje, dat men hier meeneemt, moet opgevoed, beschermd en verzorgd worden om zo uiteindelijk uit te groeien tot een volwassen hond die een kameraad voor het leven is.

© 2022 - www.flaxblossoms.be -